divendres, 18 de març del 2016

Taller de Permacultura.


... i es va despertar el dia, plujós i fred.

Un dia de ple hivern, pluja, fred i el Montseny nevat, però per endavant tenim tot un matí dedicat a la Permacultura, tot un món per descobrir.

La Gisela i en Mark de Phoenicurus ens desperten la curiositat de bon matí, a les 8:00 comencem amb una activitat per entendre que la Permacultura va més enllà de conrear la terra de manera respectuosa, és crear sinèrgies amb l'entorn, és buscar reestablir els equilibris naturals, i què va més enllà del fet agrari, és cultural.


L'alumnat representa diferents elements que conformen el nostre sistema i cada vegada van establint-se més relacions fins formar una teranyina cada vegada més resilient.


Ara ja entenem que vol dir Permacultura.

Per cert, encara plou.

La Gisela i en Mark ens expliquen la seva experiència i ens expliquen que és un bosc comestible, com funciona i, a més, ens ensenyen fotos del seu bosc i d'altres boscos europeus.

Més d'un/a ha quedat al·lucinat.

Bufa, continua plovent, i de quina manera.

Anem  aprenent que el cicle és tancat, com els  nutrients i l'aigua van de les plantes al sòl i del sòl a les plantes en un cicle sense fi, on intervenen fongs, bacteris, insectes ...
En definitiva:  el sòl és vida!!

I per fi, ha deixat de ploure !!!!

Sortim al jardí que hi ha al costat de l'hivernacle, i preparem un bancal, amb  cartrons, compost de fem, restes de fullaraca, gallinassa i palla. 


Un encoixinat per a protegir i per a fertilitzar.



Som-hi!! Treball en equip.



Vaja, sembla que només treballen les noies.


Va... que el fred marxa pencant.



 


ei!, moltes mans a les butxaques.


Quin goig fa!! Quina feinada!!


I divendres mercat.

Bones minivacances!!


dissabte, 12 de març del 2016

Festival per als sentits


Abans d'iniciar aquest relat us demano disculpes, segurament trobareu unes fotos fantàstiques, però ailàs, no us podreu embriagar de tots els perfums dels quals nosaltres vàrem gaudir, menta, xocolata, sàlvia, romaní, farigola, ummmmmmmmm..... fins i tot de coca-cola.

De bon matí quedem a l'estació. I enfilem cap a Riera-Villagrasa.

Allà ens rep en Jaume i ens fa cinc cèntims de la història de l'empresa, realment un exemple d'adaptació a les tendències dels temps.


Ara veiem com fan els esqueixos per a, posteriorment, fer planta nova. Ep!! Laura pren nota de com ho fan.


Ho fan amb molta cura i més "carinyo".




 

Mentres la màquina de sembrar treballa, els màquines descansen.


Bufa!! no tot es pot automatitzar.



OOOOhhhh!! Quina flaire!!


Quina bona olor!!





Quina barreja de perfums!!


Què podem tastar??!!


Tot just sortides de la llavor (mireu bé).


Rico!!  Rico!!



Quina fragància!!

Quina colla...









I Desprès continuem delectant els nostres sentits, ara, a més, la vista. Al Grup Roig, planta ornamental.


Aquí també hi ha alta tecnologia, codis QR per a fer el seguiment dels  lots dels diferents cultius (dates, regs, altres necessitats).





Plantant els esqueixos en els tacos i posant-los en les safates.



Tenen una diversitat de geranis inimaginables, de colors i d'aromes.



En Robert ens fa de guia.




Gràcies en Jaume i en Robert. Fins a la propera.